Ørland Sparebank Cup 2017
15. august 2017
KLUBB BDO Jenter/Gutter 2004 og 2005
28. oktober 2017

Årets Ildsjel 2017, Bjugn Kommune

ANDREAS SØRAKER

Prisvinner Bjugn Kommune «Årets Ildsjel 2017» f.v Andreas Søraker og ordfører Ogne Undertun FOTO: T.Steen, FK Fosen

Trøndelag Idrettskrets gjennomførte den 6. oktober Idrettens Hederskveld til en fullsatt sal ved Royal Garden, i Trondheim. Ordfører Ogne Undertun fikk den glede å overrekke prisen «Årets Ildsjel 2017» til Andreas Søraker fra Bjugn Kommune.

Hva er en Ildsjel?

Ildsjelene er de som gjør den lille forskjellen, og gjør det lille ekstra. Det er de som ofte er pådrivere og aldri gir opp å få til ting. Det er de som ofte er vanskelige å få takket på en ordentlig måte, fordi de skyr rampelyset. Hvert idrettsråd har pekt ut sin kandidat. Kandidatene kan være enkeltpersoner, grupper, lag og andre varianter.

Kriterier:

Søraker på treningsfeltet med årets G-14 FK Fosen Foto: FK Fosen

– En person/personer som gjør det lille ekstra – gjør en forskjell
– En representant for en åpen og inkluderende idrettskultur
– En god representant for trøndersk idrett
– Et forbilde for andre
– En pådriver for et sunt og trygt oppvekstmiljø
– En innsats for fysisk aktivitet og god helse
– Et arbeid med glede, helse, felleskap og ærlighet som rettesnor
– Sør-trøndersk idretts verdier skal speiles av vinneren

 

Følgende begrunnelse ligger bak vurderingen for årets ildsjel.

«Andreas Søraker hedres som årets Ildsjel 2017, med bakgrunn i hans mangeårige deltakelse som frivillig trener i klubbfotballen.
Søraker har over langt tid bidratt til å opprettholde, samt utvikle klubbfotballen i FK Fosen og på Fosen.
Hans sunne holdninger og verdier i det daglige arbeidet, har ført klubbens barn, ungdom og voksne sammen. Gjennom dette har han bidratt til en positiv  ivaretakelse av fysisk aktivitet gjennom trening og trivsel, kombinert med sosial utvikling av barn og unge.
Søraker har gledelig delt av sine kunnskaper tilknyttet egne erfaringer rundt toppfotball. Dette har han kombinert med stor innsats rundt breddefotball, hvor hans bidrag til opprettholdelse av klubbfotballen og lagspill de siste 30 årene har vært meget viktig.
Søraker er en av få trenere som ikke har egen barn deltakende i fotballen, men til tross for dette, vier han fortsatt all sin tid til å støtte opp under arbeide tilknyttet klubbfotballen.
Spessielt å fremheve er hans arbeide de senere år med å motivere, rettlede og se unge spillere på en positiv, rettferdig og konstruktiv måte.
Søraker har med sin langvarige frivillig innsats gjennom en årrekke virkelig levd opp til å bli årets ildsjel.»
Se også historisk artikkel fra Søraker sin tid som keeper på Leksvik i kamp mot RBK: http://www.fosna-folket.no/sport/article11475785.ece
Gratulerer!

-Styret FK Fosen-